Home / Impressie Zorghuis Wagenborgen

Impressie Zorghuis Wagenborgen

Zorghuis Wagenborgen is gesitueerd op het terrein van Groot Bronswijk in Wagenborgen. De voormalige directeurs villa wordt omgebouwd tot een Zorghuis voor 14 bewoners met dementie.
Het Zorghuis is een onderdeel van een ontwikkelplan van Wagenborgen. Samen met Dorpsbelang Wagenborgen, Gemeente Delfzijl en Woningstichting Het Groninger Huis wordt het mooie parkachtige gebied ontwikkeld met bv: Een kindcentrum, Gezondheidscentrum met Huisarts en Apotheek, een Zorghuis, een twaalftal ‘aanleun’ woningen en vier Tiny Houses.

Ons Zorghuis heeft in totaal 14 appartementen, 2 huiskamers en algemene ruimtes.
Alle appartementen hebben een eigen voordeur, zit- slaapkamer en eigen sanitair.
Er is een logeerkamer aanwezig. Er is een kamer geschikt voor Eerste Lijns Verblijf (ELV).
De 2 huiskamers zijn gesitueerd op de begane grond en de bewoners kunnen op de hele begane grond hun eigen pad volgen. Ook kunnen ze zelfstandig naar een binnentuin. De ruime tuin rondom het Zorghuis is een beschermde buitenruimte, bewoners hebben een grote bewegingsvrijheid in een beschermde omgeving.

In iedere huiskamer is een eigen complete keuken en een huiskamer/woonkeuken inrichting.
Het is geschikt voor minimaal acht bewoners per huiskamer. Er is genoeg ruimte om ook te kunnen ontspannen in de huiskamers.

Onze buren zijn bv het kindcentrum, de zelfstandige woningen, Tiny Houses en het gezondheidscentrum. Aan de overkant van de straat is een verbouwde boerderij met allerlei voorzieningen. In het dorp is een zeer actieve dorpsbelang vereniging; een Spar waar alles gekocht kan worden, actief Buurtcentrum. Wagenborgen is een actief dorp waar men ook zorgt voor elkaar.

Top